Rauanheimo käsittelee erittäin merkittäviä määriä tuontipuuta Mussalossa

Viime aikoina nopeasti muuttunut maailmantilanne on tuonut yrityksille tarpeita saada uusia reittejä raaka-aineiden virroille Suomeen. Yksi tällainen on Suomen metsäteollisuuden Itämeren alueelta meriteitse kuljetetun tuontipuun määrän merkittävä kasvu korvaamaan venäläistä rautatiepuuta. HaminaKotkan satama on näiden virtojen suhteen erittäin merkittävä kauttakulkusatama. Rauanheimo on tuonut metsäteollisuuden asiakkaille uuden reititysmahdollisuuden avaamalla Mussaloon uuden terminaalin erityisesti rautatiekuljetuksia käyttävien asiakkaiden tarpeisiin.

Mussalon satama on infraltaan todella sopiva puunkäsittelyyn. Satamasta löytyy puunkäsittelyyn dedikoitu Jänskän laituri sekä runsaasti kenttävarastotilaa että kerralla kokojunan lastauksen mahdollistava kuormausraide. Rauanheimo käsittelee Mussalossa sekä UPM:n että Stora Enson tuontipuuta.

Rauanheimo on metsäteollisuudelle erinomainen kumppani tuontipuuliikenteen käsittelyyn, sillä yhdistämällä ahtaus-, huolinta- ja varastointipalveluita sekä meri- ja maakuljetuksia, yhtiö mahdollistaa tehokkaita logistiikkaketjuja, jotka parantavat asiakkaan kilpailukykyä. Rauanheimo yhdessä sisaryrityksensä Adolf Lahden kanssa hallinnoi Mussalon operointia ja toimii koordinaattorina eri sidosryhmien välillä. Mussalon satamassa Rauanheimolla on tuontipuun käsittelyyn erinomaisesti sopivaa kalustoa aina tehokkaista satamanostureista eri kokoisiin puun käsittelyn kenttäkoneisiin. Koko kalusto on varustettu kuormainvaaoilla.

– Olen erittäin tyytyväinen uuden avauksemme käynnistymiseen Mussalossa. Olemme osoittaneet, että pystymme reagoimaan nopeasti ja tehokkaasti muutoksiin ja palvelemaan suomalaista teollisuutta maailmankaupan myllerryksissä. Meillä on sopimukset puunkäsittelystä usean asiakkaan kanssa ja uskon määrien kehittyvän merkittäviksi kertoo Tero Kosonen.

Rauanheimo on johtava satamaoperaattori, jolla on pitkä kokemus ja vahva investointikyky. Rauanheimon vahvuuksia ovat osaava, motivoitunut ja palveluhenkinen henkilökunta sekä nopea ja tehokas laivojen purku, jota tukee investoinnit moderniin ja tehokkaaseen kalustoon. Vuonna 2021 yritys laivasi 11,7 miljoonan tonnin ennätysmäärän.

Lisätietoja:

Tero Kosonen
Toimitusjohtaja, Rauanheimo
Puh. +358 40 862 0292
tero.kosonen@rauanheimo.com