Rauanheimo on solminut sopimuksen Critical Metals Ltd:n kanssa Tahkoluodon bulkkitoiminnoista

Australialaisyritys Critical Metals Ltd suunnittelee vanadiinin talteenottolaitoksen rakentamista Tahkoluotoon. Rauanheimo tulee käsittelemään tuotantolaitoksen bulkkimateriaalien tavaravirrat Tahkoluodon satamassa.

Tuotantolaitos tulee ottamaan talteen vanadiinia teräksen tuotannossa syntyvästä kuonasta, joka toimitetaan Tahkoluotoon SSAB:n terästehtailta Raahesta, Oxelösundista ja Luulajasta. Rauanheimo vastaa bulkkimateriaalien käsittelystä Tahkoluodon satamassa. Rauanheimo on erinomainen kumppani tähän projektiin, sillä yhtiöllä on parhaillaan toimintaa Tahkoluodossa sekä kokemusta, sopivaa työvoimaa ja kalustoa toimipaikalla ja voi näin tarjota Critical Metalsille logistisia kokonaispalveluja.

Vanadiinin talteenotto on hyvä esimerkki tehokkaasta kiertotaloudesta. Teräskuona sisältää korkeita määriä vanadiinia, joka otetaan talteen patentoidun hydrometallurgisen liuotusprosessin avulla Tahkoluodossa. Prosessissa syntyvät oheistuotteet käytetään sementin valmistuksessa, joten siitä ei synny jätevirtoja. Talteenotto tapahtuu ympäristöystävällisellä tavalla, prosessiin käytetään uusiutuvaa energiaa sekä alueen teollisuudetta talteenotettua hiilidioksidia.

– Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Critical Metals on valinnut meidän logistiseksi yhteistyökumppanikseen tähän innovatiiviseen projektiin. Sopimus on meille strategisesti tärkeä sillä se vahvistaa asemaamme johtavana logistiikan palveluiden toimittajan, sanoo Rauanheimon toimitusjohtaja Tero Kosonen.

Lisätietoja:
Tero Kosonen
Toimitusjohtaja, Rauanheimo
+358 40 862 0292
tero.kosonen@rauanheimo.com

Damian Hicks
Toimitusjohtaja, Critical Metals Ltd
Puh. +61 419 930 087
dhicks@criticalmetals.eu