Rauanheimon ja Terrafamen yhteistyö syvenee

Rauanheimo tuottaa Terrafamelle entistä laajemmin kokonaisvaltaisia ja innovatiivisia logstiikkaratkaisuja uuden akkukemikaalitehtaan käynnistyksen myötä.

Rauanheimo on ollut osaltaan mukana Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen toiminnassa jo esisuunnitteluvaiheesta asti ja on tehnyt pitkään yhteistyötä Terrafamen kanssa tuotannon tarve-aineiden sekä lopputuotteiden logistiikkapalveluiden tuottamisessa Kokkolan sataman kautta, uuden akkukemikaalitehtaan valmistumisen myötä yhteistyö logistiikkaratkaisujen suhteen on syventynyt.

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan kaupallinen tuotanto käynnistyy loppukeväästä 2021. Sähköautojen yleistyminen ja akkukemikaalien kasvava kysyntä asettavat Terrafamen logistiikkaketjulle uusia vaatimuksia. Rauanheimo on osallisena Terrafamen toimitusketjussa tehtaalta aina satamiin asti.

Rauanheimo toimii tällä hetkellä Suomen kaikissa suurissa satamissa ja etsii jatkuvasti mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa myös uusille paikkakunnille voidakseen löytää asiakkaille parhaita ratkaisuja. Rauanheimo on toiminut HaminaKotkan satamassa vuodesta 2018 alkaen ja on kehittänyt monipuolisesti eri tavaravirroille sopivia ratkaisuja. Rauanheimo on rakentamassa sataman terminaalialueelle uutta logistiikan palveluratkaisua joka sopii erinomaisesti parhaillaan Suomeen syntyvän akkuteollisuusliiketoiminta-alan tarpeisiin. Rauanheimo investoi ja kehittää jatkuvasti toimintojaan. Yrityksen tehokkaat ja vastuulliset kokonaispalvelut tehostavat asiakkaiden logistiikkaketjua tehtaalta asiakkaalle.

Rauanheimo on osa KWH Logistics-liiketoimintaryhmää joka kuuluu KWH-Yhtymään. Vakavaraisen omistajan sekä tehokkaan kumppaniverkoston kanssa Rauanheimolla on erittäin hyvä valmius olla rakentamassa yhdessä alan teollisuusyritysten kanssa tarvittavaa logistiikkakonseptia.

Yksi esimerkki on akkukemikaalituotteiden ja niihin liittyvien konttien käsittelyyn räätälöity tietojärjestelmä, jonka yritys on rakentanut yhdessä asiakkaan kanssa. Toinen esimerkki on Rauanheimon hankkima 26 000 m2 korkealaatuinen terminaali Mussalossa joka soveltuu monien erilaisten tavaralajien käsittelyyn ja varastointiin. Terminaalia ympäröivä maa-alue on myös Rauanheimon hallinnassa, joten terminaalitilan kasvattaminen nykyisestä kapasiteetista onnistuu, tarpeen mukaan hyvinkin nopealla aikataululla.

– On hienoa olla mukana Terrafamen logistiikkakumppanina, näemme akkukemikaaliteollisuuden tulevaisuuden alana ja on kunnia olla mukana teollisuuden kehityksessä ensimetreiltä lähtien, kertovat Rauanheimon aluejohtajat Niko Orpana (Etelä-Suomi), Kim Ventin (Länsi-Suomi) ja Seppo Vehkaoja (Pohjois-Suomi).

Lisätietoja:
Joakim Laxåback
Toimitusjohtaja, Oy M. Rauanheimo Ab
Liiketoimintaryhmän johtaja, KWH Logistics
puh. +358 50 387 3303