Rauanheimolla uusia panostuksia HaminaKotkan satamassa

Rauanheimo on ostanut 26 000 m2 kokoisen kiinteistön Mussalon satamasta.

Rauanheimon aikaisempi investointi Mussalon satamassa valmistui loppukesästä. Uuden junavaunujen purkuterminaalin testiajot syksyllä ovat olleet onnistuneita. Purkuterminaalin ja sitä palvelevien raiteiden sekä bulkkivarastojen lisäksi Rauanheimo on nyt investoinnut 26 000 m2 kokoiseen kiinteistöön Mussalossa.

Vuonna 2008 rakennettu kiinteistö on korkealaatuinen ja on aikaisemmin toiminut Nordstream -projektin kaasuputkien pinnoitustehtaana, mutta sen toiminta on lakannut ja kiinteistöä modifioidaan tämän vuoden aikana ja muutetaan laadukkaaksi teollisuuden tarpeita ja laatuvaatimuksia vastaavaksi varastohalliksi . Kiinteistön kattokorkeus on jopa 12,5 metriä ja se on varustettu 6 tehokkaalla kattonosturilla.

Investoinneilla Rauanheimo haluaa laajentaa Mussalon terminaalin kuivabulk-tuotteiden johtoaseman lisäksi palveluvalikoimaansa kattamaan myös muiden tavaralajien tarvitsemat logistiset kokonaisratkaisut. Kiinteistö tulee olemaan Rauanheimon operoinnissa vuodesta 2021 alkaen.

-Investointi tukee ja luo edellytykset palveluvalikoimamme kehittämiselle edelleen asiakkaillemme Etelä-Suomessa. Kiinteistö ja siihen liittyvät laajat maa-alueet ja rautatiet sijaitsevat strategisesti Suomen johtavassa satamassa, kertoo Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback.

Rauanheimon Etelä-Suomen aluejohtajan Niko Orpanan mukaan kiinteistökauppa on herättänyt laajaa positiivista kiinnostusta asiakkaiden keskuudessa. -Olemmekin saaneet jo useita yhteydenottoja potentiaalisten uusien lastivirtojen käsittelemiseksi, Orpana toteaa tyytyväisenä.

Rauanheimo on investoinut Mussalossa kuljetin-, nosturi-, pyöräkuormaaja- ja nosturikaluston lisäksi 30 000 m2 bulkvarastoon sekä nyt näiden lisäksi 26 000 m2 sisävarastointitilaan muille kuin bulk tuotteille.

Rauanheimon suunnitelma on nostaa asteittain Mussalon vuosikapasiteettia nykyisestä reilusta miljoonasta tonnista kolmeen miljoonaan tonniin ja sen saavuttamiseksi näillä investoinneilla on merkittävä rooli.

Rauanheimo panostaa jatkossakin paljon resursseja toimintojen kehittämiseen entistä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisiksi.

Tule videon kautta mukaan ajelulle kiinteistön ympäri klikkaamalla tätä linkkiä.