Rautapasuteliikenne Kokkolan kautta elpyy

Rauanheimo on pidemmän aikaa hoitanut rautapasutetta Kokkolan satamassa. Määrät laskivat kuitenkin vuonna 2015 kun Euroopan ulkopuolinen vienti pysähtyi maailmanmarkkinatilanteen vuoksi. Nyt vienti on kuitenkin elpynyt. Vuositasolla on alustavasti tavoitteena kuljettaa rautapasutetta rautateitse Kokkolan satamaan noin puoli miljoonaa tonnia vientiä varten. Laivat hakevat rautapasutetta Kokkolan satamasta suunnilleen joka toinen kuukausi ja lastavat sitä noin 80 000 tonnia per laiva. Kyseinen tavaraliikenne tuo jopa capesize-luokan laivoja Kokkolan satamaan ja hyötyy vasta ruopatusta 14 metrin syvästä väylästä. Rauanheimolla on hyvä ja pitkäaikainen yhteistyö asiakkaan kanssa ja kehitämme yhdessä prosessia. Liikenne alkoi keväällä 2020 ja tuo Rauanheimolle lisää volyymeja sekä vaikuttaa osaltaan liikevaihdon ja työllisyysasteen kasvuun.