Rauanheimo ottaa käyttöön uuden purkuterminaalin Mussalossa

Rauanheimo on kasvattanut toimintaansa HaminaKotkan satamaan kuuluvassa Mussalon satamanosassa.

Yritys on investoinut Mussalossa neljään varastoterminaaliin, joiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 30 000 m2 sekä viimeisempänä uuteen rautatievaunujen purkuterminaaliin. Myös sisaryritys Adolf Lahti on investoinut Mussalossa kahteen siirrettävään satamanosturiin ja siirto- sekä muun bulklastin käsittelykoneistoon. Näiden investointien myötä yritys pystyy tarjoamaan laajoja bulk-terminaalin logistisia kokonaispalveluja, kuten rautatierahteja, vaunujen purkuja, varastointia, laivojen lastausta, merirahteja sekä tarvittavaa dokumentointia.

Uuden purkuaseman rakennusprojektin suunnittelu alkoi keväällä 2019 ja rakennustyöt alkoivat marraskuussa 2019. Rakennustyö vastaanotettiin heinäkuussa 2020.
– Itse rakennusprojekti sujui todella hienosti ja suunnitelmien mukaan. Ongelmia ei ollut missään vaiheessa, ja se onnistuttiin toteuttamaan ennalta laaditun aikataulun ja budjetin puitteissa, kertoo Rauanheimon Etelä-Suomen aluejohtaja Niko Orpana.

Rauanheimon investoinnit Mussalossa ovat herättäneet paljon kiinnostusta, ja yritys odottaakin innolla uuden liikenteen alkua syksyllä. Investointien, kuten uuden purkuaseman, odotetaan tuovan noin 1,0–1,5 miljoonan tonnin lisävolyymin Rauanheimolle. Nykyisen reilun miljoonan tonnin vuosikapasiteetin arvellaan asteittain nousevan jopa kolmeen miljoonaan tonniin. Uusi purkuterminaali soveltuu muun muassa viljan ja lannoitteen käsittelyyn.

Rauanheimo panostaa jatkossakin toimintojen kehittämiseen entistä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmiksi, lisävolyymien hankintaan sekä asiakaskunnan laajentamiseen etenkin transitopuolella.