Rauanheimon panostukset Porin Tahkoluodon syväsatamassa jatkuvat

Terminaaliprojektin myötä tavaravirrat Tahkoluodon kautta kasvavat huomattavasti. Investointi tuo merkittävää tehokkuutta varsinkin hiilen käsittelyyn. Uuden bulkterminaalin odotetaan valmistuvan kesällä 2020.

Rauanheimon toimitusjohtaja kertoo yrityksen suunnitelmista:

– Rakennamme bulkin käsittelyä varten ison automatisoidun terminaalin, joka koostuu tehokkaista laitoksista isoja bulkkivirtoja varten. Terminaalitoiminnan ja laivojen lastauksen automatisointi mahdollistaa nopean, varman ja energiatehokkaan tavaran siirron. Tavoitteena on pitää junien ja laivojen satamakäynnit lyhyinä ja käsittelykustannukset alhaisina. Investoinnin avulla Tahkoluodon sataman kehitys nopeutuu ja Rauanheimon tavarankäsittely tehostuu. Terminaalin on valmistanut saksalainen ThyssenKrupp ja kokonaisuuteen sisältyy junavaunujen purku, tuotteen varastointi ja siirto kuljettimilla varastosta laivaan. Välineistöön kuuluu myös magneetti- ja murskausasemat sekä lastin automaattinen näytteidenotto. Olemme keskittyneet ympäristöystävällisyyteen ja pyrkineet minimoimaan pölyhaittoja implementoimalla uuteen terminaaliin kehittynyttä teknologiaa kuten peitettyjä kuljettimia sekä tuotteen kastelumahdollisuuksia tehokkailla kastelujärjestelmillä purun ja varastoinnin yhteydessä.

Rauanheimo aloitti toimintansa Tahkoluodossa helmikuussa 2018. Tahkoluodon satama on yksi kilpailukykyisimpiä bulksatamia, jossa väylä on syvä (15,3 m) ja rautatieyhteydet kaivos- ja suurteollisuuteen ovat erinomaiset sekä Suomessa että Venäjällä. Rauanheimo on kehittänyt hyviä yhteistyökumppanuuksia kolmanten osapuolten kanssa, muun muassa Tahkoluodon rautatiekuljetusten osalta VR Transpointin kanssa.

– Seuraavan kolmen vuoden aikana meillä on hyvät mahdollisuudet kasvattaa Tahkoluodon tavaravirtoja huomattavasti, kiteyttää Laxåback.

Käy katsomassa animaatiomme terminaalista.