Rauanheimo ja Kokkolan Satama solminut ennätyssopimuksen venäläisen teräsalan jättiläisen kanssa

Rauanheimo ja Kokkolan Satama solminut ennätyssopimuksen venäläisen teräsalan jättiläisen kanssa
Logistiikkayritys ja satamaoperaattori Oy M. Rauanheimo Ab jatkaa ja laajentaa yhteistyötään venäläisen teräsalan jättiläisen Severstalin kanssa. Yritykset ovat solmineet monivuotisen, ennätyssuuren sopimuksen rautamalmin kuljettamisesta ja käsittelystä Venäjältä Kokkolan sataman kautta.

Sopimuksen arvo on noin 105 miljoonaa euroa. Sopimus kattaa rautatiekuljetuksen Venäjältä Kokkolaan, tavaran purkamisen satamassa, varastoinnin ja edelleen lastauksen alukseen kuljetettavaksi meritietä maailmanmarkkinoille.
Työ tehdään läheisessä yhteistyössä Kokkolan sataman, suomalaisen VR Transpointin, venäläisen rautatieoperaattori RWD services ja logistiikkayritys EasyWay Logisticsin kanssa.

Koko kuljetusketjun lasketaan työllistävän noin 100 henkilöä.

Kokkolan Satama on nykyisin raaka-aineiden ja venäläisen transitotavaran käsittelyssä ja huolinnassa Suomen johtava satama. Toiminta perustuu enenevässä määrin kokonaispalvelukonseptiin ja yritys tarjoaa räätälöityjä logistiikkaratkaisuja asiakkaan ajan ja kustannusten säästämiseksi.

Nyt luotu ainutlaatuinen palvelukonsepti, joka sisältää myös rautatievaunut, tuo asiakkaan kuljetuksille sekä turvallisuutta että taloudellisia etuja. Perusta tälle on moderni konekanta, erittäin kilpailukykyinen Kokkolan satama, yhteen hitsautunut yhteistyö osapuolten välillä sekä osaava ja motivoitunut henkilökunta, joka takaa työn korkean laadun vakiintuneilla toimintatavoilla.

Sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 30.10.2013 Pietarissa.

Lisätiedot:

Oy M. Rauanheimo Ab Joakim Laxåback puh: Tel 050 3873303

Kokkolan Satama Torbjörn Witting puh: 040 511 95 95

Kuvat:

Vasemmalla istumassa Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback, oikealla istumassa Severstalin myynti-, hankinta- ja logistiikkajohtaja Sergei Starodubtsev

Seisomassa vasemmalta Rauanheimon yhteistyökumppanit: RWD Services (Pietari) toimitusjohtaja  Yuri Kim, Easy Way logisticsin toimitusjohtaja Petri Leino, Kokkolan sataman  satamajohtaja Torbjörn Witting ja  Vr Transpointin myyntipäällikkö Juha Petäjäniemi