Tahkoluoto ja Kokkola toimivat raaka-aineiden HUB-satamina SSAB:lle

Viime aikoina nopeasti muuttunut maailmantilanne on tuonut yrityksille tarpeita saada uusia reittejä raaka-aineiden virroille Suomeen. Esimerkiksi aiemmin junalla Venäjältä saapuneiden tavaroiden kuljetukset on keskeytetty ja niiden tilalle on tullut tarve löytää uusia vaihtoehtoja. Yksi tällainen on Suomen syväsatamien käyttö valtamerialuksien vastaanottoon, varastointiin ja uudelleenlaivaukseen pienempiin aluksiin eli niin sanottuun HUB-toimintaan. Rauanheimo hoitaa HUB-toimintaa Tahkoluodossa sekä Kokkolassa SSAB:n tietyille bulkkituotteille.

Tahkoluodon ja Kokkolan syväsatamat pystyvät vastaanottamaan suuria valtamerilaivoja. Raaka-aineet puretaan ja varastoidaan väliaikaisesti satamaan ja lastataan myöhemmin pienimmissä erissä pienempiin laivoihin, jotka pääsevät SSAB:n tuotantolaitoksien satamiin. Esimerkiksi Suomessa SSAB vie raaka-aineita Raahen tuotantolaitokselle.

Rauanheimo on erinomainen kumppani toteuttamaan bulkkilastien HUB-toimintaa, sillä yhtiöllä on niiden käsittelystä pitkä kokemus, tehokas kalusto ja osaava henkilöstö sekä Tahkoluodossa että Kokkolassa. Rauanheimo on tämän vuoksi pystynyt käynnistämään toiminnan erittäin lyhyellä varoitusajalla ja voi näin tarjota SSAB:lle logistisia kokonaispalveluja heidän muuttuvien tarpeidensa mukaan.

Rauanheimo on käsitellyt Kokkolassa mm. rautapellettiä jo yli 20 vuotta ja omaa valtavan kokemuksen kaiken tyyppisten bulkkilastien käsittelystä. Kokkolan väylän syvyys on 14 metriä ja Tahkoluodon väylä on 15,3 metriä syvä, joten jopa Capesize -alusten vastaanotto on mahdollinen. Tahkoluodossa on käytössä moderni automatisoitu bulkkiterminaali. Molempien satamien kentiltä löytyy myös hyvin varastointitilaa.

– Olen erittäin tyytyväinen yhteistyömme käynnistymiseen SSAB:n kanssa. Olemme osoittaneet, että pystymme reagoimaan nopeasti ja tehokkaasti muutoksiin ja palvelemaan suomalaista teollisuutta maailmankaupan myllerryksissä. Toivotan muutkin asiakkaat tervetulleiksi käyttämään HUB-palveluitamme, kertoo Tero Kosonen.

Lisätietoja:
Tero Kosonen
Toimitusjohtaja, Rauanheimo
Puh. +358 40 862 0292
tero.kosonen@rauanheimo.com


Käsittely Kokkolan satamassa.


Käsittely Tahkoluodon satamassa.