Rauanheimon uudeksi toimitusjohtajaksi Tero Kosonen

Diplomi-insinööri (TKK), Tero Kosonen on valittu Oy M. Rauanheimon Ab:n toimitusjohtajaksi. Hän jatkaa edeltäjänsä Joakim Laxåbackin menestyksekästä työtä Laxåbackin siirryttyä KWH Logistics liiketoimintaryhmän johtajaksi ja Oy Backman-Trummer Ab:n toimitusjohtajaksi 1.3.2021. Kosonen aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 1.6.2021.

Tero Kosonen tulee VR Yhtymä Oy:stä, jossa hän on työskennellyt eri tehtävissä vuodesta 2001 asti. Viimeisimmässä tehtävässään myynti- ja markkinointijohtajana hänen vastuulla on ollut VR Transpointin rautatielogistiikan myynnin ja asiakaspalvelu-keskuksen toiminta. Aikaisemmissa tehtävissään VR Yhtymä Oy:ssä hän on toiminut suunnittelupäällikkönä, jolloin hänen vastuullaan on ollut rautatielogistiikan suunnittelutoiminnot, sekä palvelutuotantopäällikkönä, jossa tehtävässä hän vastasi rautatielogistiikan tuotannosta valtakunnallisesti. Kosonen on myös urallaan aiemmin vastannut rautateiden vaunukaluston kehittämisestä sekä useiden uusien asiakkuuksien ja konseptien ylösajosta. Näistä konsepteista merkittävimpänä on Äänekosken biotuotetehtaan liikennekokonaisuus. Hän on toiminut myös muun muassa puheenjohtajana VR:n ja Venäjän rautateiden välisessä tavaraliikennetyöryhmässä Suomen delegaation osalta.

Uuden tehtävän myötä Kososesta tulee myös KWH Logistics liiketoimintaryhmän johtoryhmän jäsen.

Lisätietoja antavat:
Hannu Uusi-Pohjola, puh. +358 50 591 9101 tai
hannu.uusi-pohjola@kwhlogistics.com

Joakim Laxåback, puh. +358 50 387 3303 tai
joakim.laxaback@rauanheimo.com