Rauanheimo jatkaa kasvuaan – toimintaa nyt myös Torniossa

Oy M. Rauanheimo Ab ja Outokumpu Shipping Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Tornion sataman nosturipalveluista.

Rauanheimo on solminut monivuotisen sopimuksen Outokummun kanssa Tornion sataman nosturipalveluista. Toiminta alkaa Tornion satamassa vuoden 2021 alussa. Rauanheimo on viime vuosina laajentanut toimintaansa useaan Suomen satamaan ja Tornio tulee olemaan kymmenes satama, jossa yrityksellä on toimintaa.

Rauanheimo hankkii yhteistyössä sisaryrityksensä Oy Adolf Lahti Yxpila Ab:n kanssa Tornion satamaan kotimaiset Mantsisen valmistamat hydraulitoimiset materiaalinkäsittelykoneet sekä niiden työvälineet. Tällä noin 8 MEUR investoinnilla Rauanheimo vastaa Outokummun periaatteiden mukaisiin vaatimuksiin turvallisuudesta, kestävästä kehityksestä, ympäristövastuusta sekä raaka-aineiden ja tuotteiden käsittelyn tehostamisesta. Adolf Lahti on moderni konealan ammattilainen joka tulee myös vastaamaan koneiden huollosta. Voimakkaan laajentumisen myötä Rauanheimo on voinut lisätä resursseja toimintojen kehittämiseksi turvallisemmiksi, ympäristöystävällisemmiksi ja tehokkaammiksi kaikilla osa-alueilla.

– Meillä on jo tällä hetkellä käytössä ICT:n uusimpia ratkaisuja ja jatkamme niiden käyttöön ottamista asteittain. Osallistumme aktiivisesti merilogistiikan tarpeiden mukaisten ratkaisujen kehittämiseen yhdessä alan toimijoiden kanssa. Koulutamme henkilöstöämme suunnitelmallisesti asiakastarpeiden ja niiden muutosten mukaan. Monitoroimme toimintaamme yhdessä asiakkaan kanssa ajantasaisten tunnuslukujen avulla, kertoo Rauanheimon asiantuntija Pasi Salmela.
Salmela uskoo varsinkin näiden seikkojen olleen tärkeitä Outokummun tehdessä päätöstä nosturipalvelujen tuottajasta. – Jaamme samat arvot Outokummun kanssa ja odotamme kehityspainotteisen yhteistyön tuovan molemmille osapuolille lisäarvoa liiketoimintoihin sekä avaavan tulevaisuudessa mahdollisuuksia uusille yhteistyömuodoille, sanoo Salmela.

Tornion satamassa käy vuosittain noin 500 alusta ja tavaraliikenteen määrä on tällä hetkellä hieman alle 3,0 miljoonaa tonnia vuodessa.

-Olemme luonnollisesti iloisia ja ylpeitä siitä, että Outokumpu on valinnut meidät strategiseksi yhteistyökumppanikseen, sanoo Rauanheimon  toimitusjohtaja Joakim Laxåback.

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa ja Tornion terästehdas on maailman suurin ruostumattoman teräksen integroitu tuotantolaitos.

-Sopimus on meille strategisesti todella tärkeä, koska uusien alueiden avulla saamme kasvatettua Rauanheimon markkinaosuutta Suomen satamissa ja vahvistamme samalla asemaamme satamalogistiikka-alan nykyaikaisten palveluratkaisujen johtavana toimittajana Suomessa, kertoo Laxåback.

Sopimus ja operatiiviset suunnitelmat ovat laadittu huolellisesti yhteistyössä Outokummun kanssa ja niiden tekeminen on vaatinut paljon työtä, joten iso kiitos kuuluu koko tiimille.

-Tähtäämme visiona siihen, että olemme innovatiivinen logistiikka-alan tulevaisuuden menestyjä ja edelläkävijä, joka on asiakkaan ensisijainen valinta. Panostamme henkilöstön jatkuvaan kehittämiseen ja parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä älykkäillä logistiikan kokonaisratkaisuilla, näin kertoo Laxåback Rauanheimon tulevaisuuden visioista.

Rauanheimo on johtava satamaoperaattori ja Suomen suurin transitoliikenteen toimija. Yrityksen asiakaskunta koostuu muun muassa Suomen suurimmista kaivos-, metsä- ja metalliteollisuuden tekijöistä sekä Venäjän transitoasiakkaista. Rauanheimo toimii 10 satamassa ja on Suomen suurin kuivabulk-operaattori. Yhtiön liikevaihtoennuste vuodelle 2020 on noin 115 miljoonaa euroa ja palveluksessa on noin 220 henkilöä. Rauanheimo kuuluu KWH Logistics liiketoimintaryhmään, joka on osa menestyksekästä KWH konsernia.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Joakim Laxåback, Oy M. Rauanheimo Ab, p. 050 387 3303