Rauanheimon avulla voit yhdistää meri-, rautatie- ja maakuljetukset saumattomaksi kokonaisuudeksi. Olemme täyden palvelun talo, tarjoamme tehokkaita ahtaus-, huolinta- ja laivanselvityspalveluja sekä muita logistiikkapalveluja. Räätälöimme sinulle kilpailukykyiset logistiikkaratkaisut, joilla säästät sekä aikaa että rahaa.

Toiminnassamme noudatamme: Yleiset satamaoperointiehdot 2006.

Vastuurajamme on mainittu Pohjoismaisen Speditööriliiton määräyksissä (PSYM 2015), joita noudatamme lukuun ottamatta 7§:n 2 momentissa mainittua aikalupausta sekä 19§:n B-kohdassa ja 25§:n A-kohdassa mainittua vakuuttamisvelvoitetta. Olemme Suomen tullilaitoksen rekisteröity asiakas ja meillä on sähköinen yhteydenpito tulliin.

Ahtauspalvelut

Rauanheimolta saat yksilölliset, asiakaslähtöiset ja tilauksen mukaiset ahtauspalvelut. Joustavaa työaikaa tekevä, koulutettu ja kokenut henkilökuntamme laatii sinulle mahdollisimman tehokkaan, tuottavan ja kokonaisedullisen kuljetusratkaisun.

Laivojen lyhyet käyntiajat satamassa ovat tänä päivänä merkittävä kilpailutekijä. Kuormien nopea läpimenoaika ja täsmällinen satamahuolinta ovatkin toimintamme perustekijöitä.

Koulutetut ja kokeneet ahtaajamme osaavat käsitellä asiantuntevasti kaikkia meille saapuvia bulkkituotteita. Tässä esimerkkejä raaka-aineista, joiden käsittelystä meillä on hyvä kokemus:

 • rautamalmi
 • rautaoksidi
 • pyriitit
 • sinkki ja muut metallirikasteet
 • kalkkikivi, poltettu kalkki, alumiinisavi, sementti
 • suola, sooda
 • lannoitteet
 • hiili

Huolintapalvelut

Rauanheimolla on vahva henkilökohtainen palveluote. Henkilökuntamme paneutuu asiakastarpeisiin huolella ja tarjoaa niiden pohjalta asiakaskohtaisesti räätälöidyn kokonaisratkaisun niin satamissa kuin koko logistiikkaketjussakin.

Asiantuntevien satama- ja tehdaspalveluiden ohella järjestämme tarvittaessa myös ovelta ovelle -toimitukset kaikkialle maailmaan. Käyttämällä parhaita mahdollisia logistiikkakumppaneita saamme neuvoteltua nämä kuljetukset kustannuksiltaan ja toimitusajoiltaan erittäin kilpailukykyisiksi.

Saat meiltä avun niin paikallisissa, koko maan kattavissa kuin kansain-välisissäkin kuljetustarpeissasi. Olemme ihanteellinen logistiikkakumppani: meillä on vankka maine ja laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto. Hoidamme toimeksiantosi äärimmäisen huolellisesti, olipa kyse yksittäisestä palvelusta tai avaimet käteen -logistiikkaratkaisusta. Teemme kaikkemme, jotta voit keskittyä ydinosaamiseesi.

Varustamopalvelut

Toimimme laivaisäntien edustajana kaiken tyyppisille aluksille ja lasteille Kokkolan, Kalajoen, Porin, Vuosaaren ja Hamina/Kotkan satamissa.

Pitkäaikaiset ja luotettavat suhteemme viranomaisiin ja päämiehiimme sekä operaattoreihin takaavat erinomaiset ja joustavat palvelut vuorokauden ympäri alusten satamakäyntien aikana.

Palvelukonseptimme sisältää varustamon sekä aluksen tilaamat palvelut sekä luotsin, tullin, satamien, ja muiden yhteistyökumppaneiden tarvitsemat tiedot sekä dokumenttien laatimiset ja jakelut.

Henkilökuntamme muodostuu kokeneista laivausalan ammattilaisista ja heidän ammattitaitonsa on teidän käytettävissänne.

 

Transitopalvelut

Train Transito Rauanheimo TLY

Rauanheimo on Suomen merkittävin bulkkituotteiden huolitsija ja ahtaaja. Toimivien rautatieyhteyksien ja kiinteiden yhteistyösuhteiden ansiosta Rauanheimo onkin Suomen portti Venäjän markkinoille. Transito-osastomme tekee tarvittavat huolinta-, varastointi-, kuormankäsittely- ja kuljetusjärjestelyt yhteistyössä logistiikkakumppaneidensa kanssa. Venäjän kieltä osaavan ja paikalliset kauppatavat tuntevan henkilökuntamme ansiosta voimme tarjota kattavat palvelut venäläisille asiakkaillemme.

Tarjoamme transito- osaamisemme kaikkien asiakkaidemme yksilöllisiin kuljetustarpeisiin. Niin Rauanheimo, VR Transpoint kuin satamatkin ovat tehneet merkittäviä kalustoinvestointeja taatakseen joustavat palvelut Venäjän transitoliikenteelle.

Tullauspalvelut

Rauanheimo tuottaa ajanmukaisia ja kustannustehokkaita tullauspalveluita jatkuvan kehittymisen periaatteella. Tullausmääräyksiin ja –menettelyihin perehtynyt henkilöstömme hoitaa toimeksiannot ammattitaidolla ja oikea-aikaisesti.

Palveluitamme ovat:
– tullivaraston kirjanpito
– tuonti- ja vientitullaukset
– huolintadokumentit kuten CMR, TIR Carnet ja B/L
– passitukset (T1)
– transitohuolinta
– lentorahdin seuranta

Konttipalvelut

Voimakkaasti kasvava konttiliikenne on asettanut toiminnallamme uusia haasteita, joihin olemme vastanneet kehittämällä työskentelytapojamme sekä kontinkäsittelykalustoamme.

Säännöllisen konttiliikenteen linja-agentuurin ja merirahtien välittämisen lisäksi konttiterminaalipalvelumme sisältävät konttien käsittelyt, tavaran kontitukset, depot-palvelut sekä koti- ja ulkomaan eturahtien maakuljetusjärjestelmät.

Lisäarvopalvelut

Kuormankäsittelytoimintojen pääasia on asiakas- sinä. Kehitämme jatkuvasti sekä kotimaisia että kansainvälisiä työskentelytapojamme voidaksemme tarjota sinulle entistä laadukkaammat ja kustannustehokkaammat palvelut. Aina kun tarvitsette neuvoa, käänny asiantuntijoidemme puoleen. Saat meiltä esimerkiksi seuraavia lisäpalveluita:

 • tehdaspalvelut
 • konttien kiinnitykset ja lastaukset
 • kuormien pakkaus- ja purkupalvelut
 • kansainvälisen kaupan ja logistiikan konsultointi
 • kuormanäytteet

Kalusto

Käytössämme on moderni konekanta. Seuraamme tiiviisti teknologian kehitystä ja uusimme kalustoamme jatkuvasti.

Käytössämme on mm. seuraavia koneita:
– Maansiirtoautoja
– Kurottajia
– Kaatokoneita
– Pyöräkuormaajia
– Vetomestareita
– Trukkeja
– Traktoreita
– Kaivinkoneita
– Kontituslaite

Varastointi

Käytössämme on katettua, korkealuokkaista varastointitilaa, jota voidaan varata asiakaskohtaiseen käyttöön tai käyttää yleisvarastointiin. Tehokkaiden kuljettimien avulla kuormat voidaan siirtää rautatievaunuista varastoon ja sieltä laivaan.

 

Ota yhteyttä niin kerromme lisää palveluistamme!