Transitoliikenne jatkuu toistaiseksi

Rauanheimo sekä KWH Logistics jatkaa toistaiseksi pakotteiden ulkopuolisen Venäjältä saapuvan transitorahdin käsittelyä. Liikennöinti voi jatkua, kun VR Group ilmoitti 30.3 Venäjältä tulevan rautatietavaraliikenteen käynnistyvän uudelleen.

Käsittelemme Venäjältä tulevaa Suomen kautta edelleen Eurooppaan kuljetettavaa rahtia. Suomessa tapahtuvat rautatiekuljetukset ostetaan alihankintana VR Groupilta. Uudelleen käynnistettävä liikenne koskee hiiltä ja lannoitteita. Näihin tuotteisiin ei tällä hetkellä kohdistu sanktioita.

Seuraamme tarkkaan Venäjää kohtaan asetettujen sanktioiden muuttumista ja olemme valmiita sopeuttamaan omaa toimintaamme tilanteen muuttuessa. Olemme aikaisemmin tehneet strategisen päätöksen, että näissä olosuhteissa emme uusi tai tee uusia sopimuksia koskien Venäjältä tulevia kuljetuksia. Voimassa olevista sopimuksista emme yksipuolisella päätöksellä voi irrottautua niin kauan, kun sanktiot eivät koske kuljetettavia tuotteita tai niiden omistajia.

VR Groupin tiedote liikenteestä löytyy täältä.